Min helg.

Det har ju som sagt varit väldigt dålig uppdatering här, ändring på det hoppas jag.

I fredags var jag barnvakt hos en annan familj under min arbetstid, det var soft, för ddär fick man kolla på tv haha, inte allt för anstängande att sitta och kolla på tv :) Fick en parfym från Body Shop som tack.



Åkte sedan till Paddington Station och mötte mammas vän som kom ner med massa saker till mig, när vi lassade över det i min tomma väska var den proppfull. Jag måste säga att det var underbart att få ner lite mer saker, för garderoberna gapade tomma här. Och såser osv som inte finns här!



Fredagkvällen spenderades med Sophie, vi var och åt på KFC vid Picadilly, avslutades dock väldigt tidigt då Sophie inte mådde bra.

Lördagen mötte jag upp Leona, vi gick till Oxford och kikade runt lite, och gick seddan och åt i Chinatown. Åkte hem till henne, sen skulle hon sitta barnvakt och jag åkte tillbaka till Oxford och mötte Sophie, vi gick till Starbucks och fikade.. Tillbaka hem till Leona, hämta upp henne för att åka tillbaka till Picadilly och jag gick ut här för första gången sen jag kom hit, gick till Tiger Tiger, och jag som gillar att gå ut gillade stället.

Spenderade halva söndagen med att bara lata oss, innan jag åkte med Leona till Westfield och kollade runt.

Idag har inte hänt allt för mycket, börjar jobba igen om en kvart, och jag ser tyvärr inte fram emot det.

Uppdatering.

Riktigt usel uppdatering, skämmes ta mig fan. Jag är inte på väldens bästa humör idag, så en uppdatering kommer imorgon.

Sommarvärme?

Har varit jättefnt väder idag. Nästan sommarvärme, har absolut varit väder för att gå i shorts och linne. (Ja, okej, inte för mig, då blev en tunn kofta och jeans lagom haha). Har haft över Sophie och Leona på lunch idag, det blev kycklinggryta och pasta, MUMS. Vi passade även på att göra gaffelkakor. I övrigt har jag jobabt och det har itne hänt så mycket mer än så.. :)

resa hem till mitt älskade Sverige.

Jag har nu (eller där ljög jag, PAPPA HAR NU...) bokat en resa hem till mig över jul. Så jag åker hem kvällen den 17 december och åker tillbaka till London den 30 december. Tar då även med mig min älskade vän Mimmi som firar nyår här med mig. (EMMA, snälla, kan ni inte komma hit också?!?) Haha, är det någon annan som vill joina så kom :P

Så, jag kan knappt vänta till julbordet, för på julbord finns det köttbullar, och jag saknar köttbullar!

Vägarbete.

Dem håller på att bygga om vägen precis utanför mitt fönster, isoleringen på dem här husen skulle jag absolut inte kalla bra. Det känns som att dem asfalterar om i mitt öra.

ARGH!

Jävla bokningssystem, jag blir så arg. Jag har försökt kolla resor hem sedan kl 10.00 imorse, utan resultat. Allt jag får upp är denna bild:



Det var ju inte allt för bra bildkvalité. Ni får kisa så ni ser vad det står.

zZzZzZZ

Timmarna jag har sovit inatt är lätträknade. Jag har frysit, sedan svettats, frysit, svettas. Det är i och för sig bra, för jag tror inte jag har så mycket feber längre.

Har resten av dagen ledig för att tillbringa den i min säng och bli bättre, gick ner till kylen och upptäcker till min stora fasa att mjölken är slut, tittar i skåpet där chokladpulvret borde stå - slut. Vilket = ingen varm choklad.

Har försökt få tag på mamma och pappa via Skype, ingen svarar. Jag som skulle kolla om biljett till Sverige i jul, men icke. Och så skulle jag vilja ta en liiiiten tripp hem i oktober kanske.

the Monument

Igår var det som sagt en au pair träff. Vi möttes vid the Monument, som är en ca 62 meter hög byggnad och man går upp tll toppen via en 311 trappsteg lång spiraltrappa. Det såg jävligt enkelt ut i början, men det tog emot i benen på slutet haha. Så, man kanske ska börja gå dit varje vecka som ett alternativ till att gå på gym? Blir ju lite billigare ;) Haha. Personalen berättade faktiskt att vissa kommer dit någon/några gånger i veckan för att gå upp och ner som träning. Haha.

   - försökte få en bra bild på trapporna, men icke. någonstans långt uppe vid en lilla röda pricken slutar trapporna, och då kan jag ju tillägga att jag hade gått ner en bit när fotot togs.

Fick även ett fint bevis på att jag faktiskt gick upp och ner för trapporna.



Fortsatte rundvandingen i staden och kom till någon form av matmarknad där dem har spelat in delar av Bridget Jones-filmerna (som jag för övrigt inte har sett) och det var proppat med folk.


Gick sedan till något museum, men där lämnade jag och Leona gruppen. Fortsatte vandra runt själva och gick och kollade, tog sedan tunnelbanan till Edgware Road, för att gå till den svenska butiken och vi handlade beasås, och grillchips, MUMS!

Åkte hem till Leona och lagade mat. Kladdkakan blev underbart god! Somnade dock under filmen, mår/mådde inte alls bra.

Vaknade imorse, fortfarande förkyld och febrig. Gick upp och Leona stekte pannkakor till frukost (jag hjälpte till lite ;))
 - Grädde, jordgubbssylt och sedan jordgubbar på. SÅÅÅ gott.

Åkte efter frukosten till Westfield och shoppade, in till Hammersmith och åt och shoppade lite till och sedan hem för att lägga sig i sängen och vila. Och ja, ungefär så såg min helg ut, en lugn sådan.

Snabb förklaring av mig lördag.

Det var "au-pair möte/träff" idag. Vi vandrade runt lite i staden (mer om detta+ några bilder imorgon). Sitetr nu hemma hos Leona, har feber och är så förkyld att jag knappt kan andas, lägligt! Det suger en aning, men jag var på Boots idag och köpte allt möjligt man kan tänkas behöva för en förkylning för den ska bort, helst till imorgon. Jag sover även hos Leona ikväll,  för det är jobbigt att åka hem.

Vi lagade mat idag, potatisgratäng, kött och beasås. Till efterrätt kladdkaka, det var som att vara i himelen, seriöst. Ska kolla på The Hangover nu.

Min fredag.

Har varit på bio ikväll, på Tamara Drewe. Tyckte filmen var helt okej. Detta är ytterligare ett snabbt inlägg, för måste sova, ska upp kl 8 imorgon såå.. Har dessutom fått feber och är förkyld, GREAT!

Jag har även kommit på vad jag absolut måste köpa, jag måste ha en pyjamas, och det ska vara en riktigt varm också, för jag fryser seriöst ihjäl på nätterna, jag ligger ihopkurad till en liten boll och hackar tänder, det är hemskt. Och det är inte mycket bättre på dagarna, jag skulle behöva vantar, mössa, halsduk och en täckoverall inomhus.


.

Måste även komplettera vad som sas på badhuset. Jag hade bikini på mig, och Luke pekade på min bikiniunderdel och frågade "Vad är det där?" "Min bikini" svarade jag. Och han vänder sig om "Mamma, när jag blir äldre, kan jag också få ha en bikini då?" HAHAHAHAHAHA!

SHOW ME YOUR BOOBIES!

Var som sagt och simmade idag, gick fin fint. I duschen senare när det bara var jag och Rhiannon (som är sex år) så hade jag fortfarande bikinin på för jag gjorde valet är skölja av mig där och duscha hemma, då det bara är olika "duschbås" men samma rum för killar och tjejer. Iaf, det var bara jag och Rihannon där och jag svepte handduken runt mig och drog av mig bikinin under och Rhiannon vrålar "SHOW ME YOUR BOOBIES".. "Haha, no?" "Why not? I want to see" Ja, barn kan vara allt bra roliga ibland.

Är nyligen hemkommen från Fulham, var med Leona på en pub "Duke on the Green" för att säga hej till en vän. I övrigt har dagen inte bjudit på så mycket mer roligheter, jo, förutom att Sophie bjöd över mig på lunch, mycket uppskattat, för det är SÅ skönt att inte behöva laga själv.

Återigen en inte allt för tidig kväll, usch. Godnatt!

Gårdagen.

Igår slutade jag 3, så skööönt. Mötte då upp Leona och vi vandrade runt och tittade lite, gick och åt och på kvällen åkte vi till en bar i Richmond. Mycket trevligt. Idag är jag dock otroligt trött.

Ska senare idag med barnen och simma, kul :P

ooops.

Ja, det här med bloggandet har ju inte gått så bra nu. Igår svikte blogg.se mig, det gick bara inte att logga in. (Så, inte mitt fel) och idag gick jag faktiskt "hemifrån" 5 minuter efter att jag slutade och km inte hem från nu, så har helt enkelt inte haft tid, alls. Och nu, måste jag sova, tror jag börjar bli sjuk och ska upp tidigt imorgon.

Mer info om helgen.

Jag suger verkligen på att bära med mig kamera, och är alldeles för lat för att fota - använder därför mobilen (inte lika bra kvalité)

I lördags var jag iaf i Hammersmith med Sophie, sedan skulle vi ut i Camden på kvällen, blev dock lite ändrade planer då skrivaren inte riktigt ville fungera som den ska och vi därmed inte kunden skriva ut inbjudningarna. Vi tog oss till Chinatown för lite middag, och jag måste tillägga att JAG ÄLSKAR EGG FRIED RICE. Drog oss sedan mot Picadilly där vi väntade på en vän. Under tiden vi väntade kollade vi på folk som dansade, körde limbo osv. Drog sedan vidare på en bar där jag faktiskt - hör och häpna - drack öl, okej, det var hälften öl och hälfteen något lemonad-ish haha. :)


    



Dagen efter (igår/söndag) åkte vi till Westfield för att shoppa. Jag var dock så fruktansvärt trött att jag faktiskt inte ens orkade kolla, jag mest bara drog runt haha.


Försökte ge mig själv en sockerkick för att bli lite piggare, men icke. Inte ens chokladen gick. Men det var helt klart värt försöket ;)


Idag har jag varit ensam med den minsta större delen av dagen och sedan även alla tre, och jag är glad, för dem har skött sig :D

Helgen.

Kommer upp lite bilder (om jag lyckas fixa dem fr mobilen) osv imorgon, för jag är helt enkelt för trött för att göra det nu.

04:12 / 05:12

Kom precis hem, från en vad vi kan kalla utekväll. Blev inte riktigt som det var tänkt, men det blev bra ändå!

Tidigare idag/igår var jag och Sophie i Hammersmith och shoppade (och vi ska till Westfield om några timmar för att shoppa igen. JA, det är väldigt kul att spendera pengar. Och eftersom att jag ska möta henne om några timmar, kan det vara en väldigt bra idé att sova nu.

2010-09-10

Jag är så jävla trött idag, slut i hela kroppen och har så jävla ont i ryggen. Nåväl, nog med klagomål. Har haft "playdate" som det så fint kallas med Leona idag. Hon har hand om en 10 månader gammal pojke, som var så söt att jag höll på att dö. Han skrek inte, han grät inte - alls. Han var bara glad hela tiden.

Skulle vilja sova nu, men jag tror att Sophie kommer över snart, då ska vi gå till affären och handla onyttiga saker att äta ikväll, när vi har filmkväll. Och när hon kommer borde jag vara klar att gå.. Hm..

En vecka.

Idag har det gått exakt en vecka sedan jag lämnade svensk mark. Jag har inte hemlängtan, ännu iaf men jag önskar dock att vissa personer kunde ha varit här med mig.

Och då kan jag ju passa på att visa mitt rum. Eller ja "mitt" rum.



Jag bor bakom denna rosa dörr. Den är väldigt, väldigt bra för den gör så att det är mycket lättare att hitta hem. Alla hus ser nästan likadana ut, men dörren sticker ju ut en aning.

 

Sovdags.
Good night, sleep tight, don't let the bedbugs bite.


Min mamma.

Jag beundrar min mamma och alla andra mammor som har flera barn, ett jobb och gör allt hushållsarbete själva. Det tar en evighet att tvätta och stryka alla kläder, EN EVIGHET. Jag hade två timmar och en kvart på mig idag. Ta ner den torra tvätten, hänga upp den blöta, in med en ny maskin, hänga upp den, in med en till maskin. Stryka och vika den torra tvätten, in i skåpen bädda rent i en säng. Och nej, det kanske inte låter så mycket, men det tar sjukt lång tid. En applåd till dig min kära mor.

Har en timme ledigt nu till, jag tänkte ta en powernap men det regnar så jävla mycket att det låter som att huset ska gå sönder. Konstigt, för när jag var ute tidigare idag var det sommarväder, kanonvarmt.

Och när man börjar prata om väder är det för att det inte finns något bättre att prata om och då kan man lika gärna låta bli. 

2010-09-08

Idag har tiden gått ganska fort, skönt. Var ute i Ravenscourt Park och lekte större delen av eftermiddagen, skönt. Dem har verkligen så sjukt fina parker här, och det är otroligt hur många föräldrar som faktiskt går med sina b barn till parken och leker.

Har nu på kvällen mött upp Leona och hennes vän i Westfield, vi gick och åt, strosade runt lite i affärer och satte oss på ett fik och drack choklad, så underbart god choklad.

Kom hem för en stund sen, har precis duschat. Och efter en 10 timmars arbetsdag är jag rätt trött, så - Godnatt.

2010-09-07

Som jag sa, så skulle jag gå till Marks&Spencer. Det gjorde jag också. Mackorna och hallonen var underbart goda. Och Walkers-chipsen som ligger där är mina favoriter, ja efter grillchips förstås.




Pratade med min familj va Skype idag, mysigt. FAN att det inte går att skicka tårta via Skype också, för jag vill också ha. Och kladdkaka, jag saknar Frödinges kladdkaka. Jag vet, jag har inte varit borta så länge, men jag älskar kladdkaka, och speciellt Frödinges.

Nej, nu ska jag nog titta på någon serie/film eller något. Sen sova.




Grattis hjärtat <3

Grattis min fina älskade syster som fyller år idag, jag önskar jag var hemma och kunde fira din dag med dig <3



Min favoritmacka.

Jag är ledig för tillfället, fram till tre. Jag funderar på om jag ska gå till M&S i Hammersmith för att köpa en macka. NEJ, jag är inte lat som inte gör min egen, den här mackan från M&S råkar bara vara typ.. JÄTTEGOD! Ja, jag ska gå. Nu går jag.

It's raining

London har nu visat sitt rätta jag, det spöregnar. Jag måste nog införskaffa en regnjacka, med luva om jag ska överleva London.

Idag var jag själv med barnen en heldag för första gången, vilket gjorde att jag "jobbade över" i tre timmar. Jag väljer nog att låta bli att berätta om hela dagen. Spenderade större delen av dagen i parken, och under dem timmarna gick det underbart bra.

På kvällen mötte jag upp Sophie och vi gick till Hammersmith och satte oss på Starbucks och tog varsin choklad, all kärlek till Starbucks. Det regnade så mycket så att när Starbucks stängde var det inte allt för frestande att strosa runt, så var och en gick hem till sitt.

Ska sova nu, tidigt för en gångs skull.

Au Pair meeting.

Nyligen hemkommen från ytterligare en spännande dag i London. Vaknade inte förren 12 - jävligt skönt. (eller ja, jag hade ju vaknat till några gånger innan det pga att ungarna lät lite för mycket haha). Gick till Sophie och mötte upp Leona vid Hammersmith Station. Gick runt och kollade lite där igen, och åkte sedan hem till Leona för att se vart hon bodde. Blev även en tripp till Mc Donalds.

Sedan drog jag och Leona iväg på ett au pair möte, eller kanske bättre att kalla det träff. Trevligt att träffa fler personer. Mot undergrounden igen för att ta oss till Notting Hill där vi gick på bio och såg Dinner for Schmucks, rolig film. Kan ju vara så att det skulle vara lite roligare om det kom upp bilder här också, men jag har faktiskt inte haft tid. Har inte packat upp hela väskan än. Time for bed.

shopping, lite utforskning av stan, svenska puben.

Dagen började inte allt för tidigt idag, skön. Jag sov förresten skitdåligt inatt - Jag opererade ögonen för ca 5 månader sen nu (oj vad tiden går fort) vilket gör att dem kan vara lite torrare ibland nu sådär det första året. Jag vaknade inatt av att mitt högeröga gjortde ont, och när jaag öppnade det började det rinna och göra jätteont. På morgonen var det okej, bara lite svullet, så jag duschade och fixade mig iordning som vanligt, då jag plötligt av någon konstig anledning lyckas peta in vänster tumnagel i vänser ögat, och då var det igång igen. Så mina ögon har varit svullna och värkt idag.

Drog iallafall med Leona och Sophie och shoppade lite, kollade runt, och drack världens godaste choklad! Fixade även att engelskt nummer nu, så är det något som någon vill ha - FRÅGA. Leona var ock upptagen framåt kvällen så Sophie och jag köpte med oss pizza och åt.. Nu på kvällen drag vi till en svensk dpub och vandrade sedan bara runt ett tag. Jag är förtillfället så trött att jag knappt ser vad jag skriver så det kan vara dags att sova...

2010-09-03

Har sovit som en stock inatt, fy fan vad skönt det var att sova! Började dagen 7.15 och har sedan dess varit i parken och gallerian. Westfield kan vara något vad man kan kalla ett paradis. Har jag förstått det rätt är det ett av dem största shoppingcenter som finns i Europa.

Har även börjat packa upp idag - det känns jätteskumt, för normalt sett packar jag ALDRIG upp min väska fören jag i princip tömmer den upp och ned i tvättkorgen när jag väl är hemma igen. Och det var även idag jag fattade att jag ska bo här, på affären frågade dem om jag hade medlemskort och sen frågade dem om jag bodde här. "Neeej, eller jag menar jo, det gör jag" haha.

Nu - back to work.


The arrival.

Jag gjorde en deal med min familj innan jag åkte, dem som gråter får inte följa med till flygplatsen, NI höll er inte till dealen, fy skäms.

Flygresan gick kanon, landade lite tidigare än vad vi skulle. Hur det gick efter det är ju däremot en helt annan historia...

Familjen sa redan innan att dem inte hade möjlighet att hämta mig vid den tiden på flygplatsen, men ja - inga problem säger jag, jag tar tunnelbanan och hör av mig på vägen så slipper ni hämta också, möt mig bara vid stationen. Jag skulle ringa innan jag hoppade på tunnelbanan på Liverpool Street, och så funkar inte telefonen att ringa ifrån, det går helt enkelt inte fram några signaler. Smsar istället och får inget svar, så då smsar jag min käre mor telefonnumret till Familjen och hon ringer upp - efter mycket om och men (ca 45 minuters krånglande) så hoppar jag på tunnelbanan mot Hammersmith, för att få veta att det är något fel och att man kan hoppa av i Moorgate och ta nästa tåg därifrån istället. Sagt och gjort. Hoppar på nästa tåg också, det funkar inte heller utan det är helt enkelt något fel på linjen mot Hammersmith och tunnelbanan kommer inte gå. Det finns ingen täckning i tunnelbanan och min mobil funkar fortfarande inte att ringa ifrån. Jag hoppar av på Baker Street där linjerna delar sig, och går ut för att försöka kolla upp något annat sätt - får inte tag på familjen igen (inte så konstigt för dem stod säkert vid tunnelbanan och skulle möta mig för typ.. 10 minuter sedan och min mobil har ju inte funnits täckning på). Panikar lite smått i ett samtal med min syster, och sen ringde familjen. Jag hoppade på Jubilee line till Bond Street och därifrån Central line till Shepherds Bush, där jag blev uppmött, sedan buss därifrån. Och allt detta släpande med 30 kg. Jag var ett tag nära på att vända hem igen, haha.

Familjen är iallafall urgulliga, vi har varit ute i parken idag, och det är såå fint i området. På kvällen gick jag och Leona (familjens tidigare au pair) med grannens au pair till en pub i närheten.

Jag borde verkligen sova, har varit en sjukt lång dag, och dagen börjar tidigt imorgon.

Hejdå Sverige!

Sista kvällen i Sverige på ett tag nu. Emma gick härifrån för en liten stund sedan, hur ska jag kunna klara att vara så långt ifrån min finaste älskade bästa vän? Tack för MSN, Skype, FB och MOBILTELEFONER!

Har packat klart nu, tror jag, och det hoppas jag verkligen för nu är väskan så sprängfylld att det inte skulle förvåna mig om den går sönder påväg till London imorgon.

Kan nog vara dags att börja tänka på att gå och lägga sig, och spendera lite tid med familjen innan det.

RSS 2.0