2010-12-28

Dött på bloggfronten, och det kommer det tyvärr fortsätta vara tills jag är tillbaka i London.

God Jul <3

GOD JUL ALLESAMMANS!


Dag 14 - Ett pinsamt ögonblick.

Kategori 14 då, ett pinsamt ögonblick. Är det meningen att jag ska skriva om ett pinsamt ögonblick eller när jag själv har skämt ut mig?

Ja, att göra bort mig är något jag är bra på. Väldigt bra faktiskt. Men, jag behöver ju inte skämmas mer genom att skriva ut det här, eller? Något som är sådär lagom pinsamt dock, felsms. Ja, ibland är det inte riktigt meningen att andra ska få veta vad man skriver till någon.

Så, nog om pinsamheter. Idag, ganska nyss faktiskt var jag med min fruga på bio, Saw 3D. Jag gillar't. Jag lovar mig själv varje film dock att dem bara är vidriga och att jag inte ska se nästa, men sen så bara måste jag liksom.

Dag 13 - Den här veckan.

Bättre sent än aldrig. Kategori 13, den här veckan;

Den här veckan är det julaftonsvecka, mycket mysigt om man frågar mig. Gårdagen började hos läkaren, för att kolla upp knölen på min handled, jag väntar nu på en remiss till sjukhsuet för en operation, KUUULT! Efter det besökte jag farmor, dagens goda gärning! Träffade även Alexzandra på stan och Mimmi senare på kvällen. Följde med Mimmi till hennes häst, inte så smart med tanke på att jag är allergisk och inte hade tagit medicin. Kvällen slutade med att åka ut och sladda lite, det är kul ;)

Idag har jag återigen varit till läkaren, Cityakuten för att kolla upp hur mina ögon ser ut efter att ha gjort min laseroperation för några månader sen. Passade på att strosa runt i Sthlm lite med Ida också.

Resten av veckan har jag inga speciella planer förutom att fira jul och umgås med mina nära och kära, jag gillar't.

Dag 12 - 10 saker du inte vet om mig.

Ja, jag missade en dag. Sorry för den, men jag var påväg till Sveige halva dagen igår, och den andra halvan jobbade jag.

Så, 10 saker ni inte vet om mig (helt säker på att ni vet det mesta ändå haha)

- Om jag fick leva på en maträtt för resten av mitt liv skulle det vara makaroner och köttbullar. Inte för att jag tycker att det är den godaste maträtten, utan för att jag bara helt enkelt inte tröttnar på den.

- Jag är ingen perfektionist, inte alls. Men vad gällande min säng är jag petig, det är inte viktigt att den är bäddad eller så, men när jag ska sova måste sakerna ligga rätt. I min säng hemma i Sverige har jag två täcken och fem kuddar (alldeles för lite om man frågar mig) och kuddarna har helt enkelt sin plats, och det är viktigt att respektive täcke ligger på rätt sida, det är helt sjuk men annars kan jag helt enkelt inte sova bra.

- Jag har haft tandställning sen jag var 11 ½. När jag var 14 fick jag ta bort rälsen på framsidan och det sattes istället tandställning på baksidan, och den sitter kvar.

- Jag har testat på väldigt mycket olika aktiviteter när jag var yngre, judo, simhopp, crawl, fotboll, innebandy, gymnastik är bara några av dem.

Jag kommer inte på något mer, kommer någon annan på något är ni hjärtligt välkomna att fylla i hahaha :)

Dag 11 - Min dag.

Kategori 11, min dag.

Eftersom bara hälften av dagen har gått idag så berättar jag om gårdagen istället.

Klockan ringde 07.20, det är på tok för tidigt att gå upp, så jag snoozade. Halv åtta gick jag upp och vid åtta började jag jobbet. Serverade ungar frukost och gick ut med Chloe. Vid elva slutade jag och begav mig till Westfield för att möta upp Leona för lite julklappsshopping. Timmarna på Westfield flöt förbi alldeles för fort och jag var inte klar när jag var tvungen att åka därifrån vid halv 3 åkte jag tillbaka hem. Hämtade ungarna i skolan och gick hem och lekte med dem.

När jag slutade jobbet vid halv åtta, åkte jag tillbaka till Westfield för att avsluta shoppingen. Mötte sedan upp några vänner utanför en pub, då vissa var hungriga valde vi att gå till Donken istället. Jag åt glass, MUMS! Tillbaka till Westfield för lite shopping till mig själv - dem stänger 11 såhär innan jul ;) och det blev en klänning från Topshop.

Det var min gårdag, shopping. Men det gillas ju.

Dag 10 - Today I'm wearing this.

Kategori 10, vad jag hade på mig idag. Kan ju börja med och säga, hur fan lyckas modebloggare? Det var ju helt jävla omöjligt att få en bild på hela min kropp och ansikte som inte var suddig/sne eller något annat fel på. Ja, någon modebloggare kommer det nog inte bli av mig, det var för svårt haha.



 Ja, jag lyckades ju som sagt inte pricka ansiktet, men det var ju inte så viktigt. Alla som läser detta vet ju hur det ser ut iallafall. Rummet är stökigt, skor lite överallt - JAG GILLAR SKOR!

Dagen klädsel iaf;
Leggings från MQ, Zoul.
Boots från Scorett.
Linne från BikBok.
Stickad tröja från Zara.

Varsågoda för historiens intressantaste inlägg! ;)


Julklappsshoppingen.

Idag bestämde jag mig för att julklappsshoppingen MÅSTE bli färdig, ja, jag har liksom ingen annan tid innan jag åker hem på fredag. Sagt och gjort, åkte till Westfield för att handla klart det sista. Kollar på klockan, redan två, SHIIIT måste tillbaka hem. Jag är inte klar. Måste alltså åke tillbaka till Westfield senare igen idag (när jag slutar vid sju) för att handla klart det sista. Tur som fan att Westfield inte stänger fören 23 idag ;) Och det här är nog första och sista gången jag någonsin kommer klaga på att åka till Westfield två gånger på en dag. Men jag gillar verkligen inte att stressa.

Tisdags-bio.

Tisdag är min favoritdag i mitten på veckan. Städerskan kommer hit på tisdagar, vilket innebär att huset är otroligt rent för en gångs skull. Vi brukar simma på tisdagar, vilket innebär att jag kan simma och sitta i ångbastun på min arbetstid och jag brukar gå på bio på tisdagar (och vem fan gillar inte bio liksom?!)

Idag såg vi The tourist med Johnny Depp och Angelina Jolie. Filmen var bra, riktigt bra men jag fårstår inte riktigt hysterin kring Johnny Depp? Han är liksom inte snygg? Är jag den enda som tycker det eller?

Dag 9 - Livet är inte de dagar som passerar, utan de dagar man minns.

Det här ett barndomsminne, från min barndom, men troligen mest min pappas minne. Det finns även på videofilm, så jag har sett det själv ;)

Året är 1992, det är i slutet av maj. Jag är alltså ganska nyligen fyllda två och min lillasyster är bara några månader gammal. Jag var väldigt, väldigt duktig på att prata för min ålder, pratade och frågade om det mesta. Det var i en bil ner till Öland (skulle kunna tänka mig en röd Jetta till och med) och i denna bil befann sig min pappa, min lillasyster och jag själv. Jag pratade oavbrutet hela resan ner och Ida sov, men under tio minuter sov jag faktiskt, men då var Ida vaken och skrek. Jag tycker synd om min kära pappa när jag vet att det var sådär, för jag vet att jag är riktigt bra på att prata, och behöver inte ens andas mellan orden.

Väl nere på Öland befann vi oss i "Torpets" kök (ja, Torpet, det är så vi kallar farmors fina sommarstuga, och det var där hon själv växte upp). Det serverades persikor till efterätt, min absoluta favorit. Det gick till ungefär såhär: Jag åt några stycken, bad om lite mer, fick lite mer, bad om lite mer och farmor svarar "men lilla vän du orkar inte mer". "jooo" säger jag tillbaka. "Nej, Malin, den är tom" "Får jag titta?" svarar jag tillbaka. Varpå det visas en burk där det faktiskt fanns mer. "Det finns mer". "Men ska inte pappa och Ida får någonting?" och här kommer det klockrena svaret "Ida, Ida, Ida så soooock!" Ja, det skulle ju vara tjock. Och Ida hade riktigt stora hamstekinder när hon var liten så jag ansåg nog att hon inte behövde mer mat HAHA! - Förlåt Ida, men dina kinder har krymt nu så det gör inget va?! *blinkar snällt med ögonen ;)*



Dag 8 - Ett alldeles underbart ögonblick.

Ett ögonblick.

Det var den 6 oktober 2009. Klockan var runt halv 2. Jag fick körkortspappret i handen där det står godkänt. Det var ren jävla lycka. När jag stannade bilen och tänkte kliva ut för jag var helt säker på att det inte skulle kugga (har hört att hon är världens bitch och kuggar alla), och hon bara men vänta, glömde du inte det här? Och jag kollar ner på pappret, och det är liksom kryssat i den gröna rutan! WHAT?!? Det kan vara ett av dem bästa ögonblicken i mitt liv.

I'm dancing on sunshine.

Gårdagskvällen kan bara beskrivas på detta sätt: GALET KUL! Började kvällen med att dra och äta på Fridays, kön skulle vara en timme, vi hade vårat bord efter 10 minuter. Maten på Fridays är som sagt ljuvlig. Och drinkarna, fy fan vad goda dem är.. En av drinkarna som prövades igår var en oreodrink. Det är oreokakor mixat med bland annat glass, bailys och någon mintdricka. SÅ SJUKT JÄVLA GOD!

Efter middagen drog Johanna och jag vidare till Tiger Tiger och mötte upp Johanna och Linn, vi tappade dock bort dem inne på stället. Resten av kvällen spenderades typ på dansgolvet. Jag råkade orsaka lite kaos på dansgolvet och några killar kom fram till mig senare på kvällen och kallade mig trouble-maker, well, you gotta do what you gotta do haha :P Kvällen var iaf stört kul, var hemma vid kvart i 5 och kom inte i säng fören typ halv 6. Så när min väckarklocka ringde vid halv 10 idag, så var ju jag sådär lagom pigg.

Mötte i alla fall upp Lotte och Kathi, för att börja på min julklappsshopping, som jag hade planerat att börja på för två månader sen.. Ja, det där med att planera är kanske inte riktigt min grej, sällan jag håller mig till planen ändå. Så, nu är delar av julklappsshoppingen klar, blir mer shoppande på tisdag, WOOHOO!

Nej, jag känner mig jävligt trött nu och borde verkligen krypa till sängs.

Dag 7 - My BFF!

Jag har två allra bästa vänner (bortsett från min syster, men det har jag ju nämnt innan).

Emma, min älskade Emma. Henne träffade jag när jag började åttan i Brunnsängskolan. Det första Emma sa till mig var "Hej, jag heter Emma. Det finns en gyllene regel och det är - Emma har aldrig fel!". Haha, som vi har skrattat åt detta efteråt, jag måste ju också tillägga med att jag var ju ganska snabb på och ändra hennes regel också, "Emma och Malin har aldrig fel" och den andra gyllene regeln blev "om dem nu skulle ha det, se regel ett". Emma och jag delar så mpnga minnen tillsammans, och hade inte jag haft henne så vet jag inte vad jag skulle ta mig till, hon lyssnar alltid när man vill prata och kommer med kloka råd.

Min andra bästa vän är min kära Mimmi. Jag träffade Mimmi när jag började åttan också, vi har dock inte varit så tajta sedan dess utan det började för något/några år sedan. Det finns ingen, absolut ingen som har sån humor som hon har (ja, på ett bra sätt förstås). Mimmi och jag kan sitta och skratta i timmar åt gamla eller nya skämt. Dåliga eller bra, det spelar liksom ingen roll, för hon gör skämten så mycket bättre.

Jag älskar er tjejer <3


Jag och Emma, en galen partykväll för 1,5 år sedan. Ja, vad vi har druckit undrar jag också, för våra tungor ser faktiskt inte ut sådär normalt sätt, tro det eller ej ;)


Jag och Mimmi, även detta en galen partykväll. (Och, då kan man ju fråga sig, gillar jag att gapa eller?!?)

Dag 6 - Dream a little dream of me.

Mina drömmar.

Med risk för att låta totalt oseriöst, det enda som är min dröm är att må bra och vara omgiven av människor som jag tycker om. Jag har än så länge inte lyckats klura ut vad jag skulle kunna tänka mig att göra i framtiden, men mig spelar det inget roll om det är något supervälbetalt jobb eller inte, så länge jag har kul. Ja, svaret på denna kategori blir inte allt för långt, för jag vet faktiskt inte vad mina drömmar är. Haha :)

Dag 5 - Mina andra tredjedelar.

Mina syskon.

Jag har två systrar, och skulle jag säga att vi altid har kommit överens, så skulle jag ljuga. Min storasyster är 27 (alltså sju år äldre an mig) och min lillasyster är 18. När jag var liten så ville jag vara som min syster, jag minns när hon köpte ett par beiga skejtarskor (dem var faktiskt råfula), och jag skulle vara precis som henne och krävde att få ett par svarta. Det blev en himla diskussion hemma om att hon inte ville att jag skulle ha likadana skor, haha! Sådär i efterhand förstår jag vilken pain jag var, för jag vet hur fruktansvärt jävla sur jag blev när Ida gick i högstadiet och alla mina kläder typ var borta när jag skulle ha dem för hon snodde dem, eller när mycket köptes likadant fast i en annan färg.

Ida och jag har iallafall för det mesta varit väldigt duktiga på att komma överens, och vi lekta snällt när vi var små (ja, jag vill minnas det så iallafall). Och Linda och jag har väl inte heller bråkat allt för mycket med varandra. Jag tror det är för att personlighetsmässigt är jag ganska olik både Ida och Linda, medan dem två är nästan precis likadana (vi hade några år hemma med mycket tjaffs mellan Ida och Linda haha).

Nu iallafall, har jag väldigt bra kontakt med Linda, och när jag är hemma bor hon typ 3 minuters bilväg från oss. Ida är min bästa vän, hon vet allt om mig och finns alltid där.

Jag älskar mina fina systrar (trots att det fortfarande händer att jag känner för att strypa er ;) ).







Dag 4 - Halv elva hos mig.

Idag är kategorin, vad bjuder jag på för mat?

Ja, får jag välja skiter jag i att bjuda på mat eller bjuder på mammas mat haha! Nej, men ärligt nu.

Jag är ingen mästerkock precis, har aldrig tyckt att stå i köket eller något som hör det till är kul. Lagar jag mat till mig själv, är det väldigt simpla saker som gäller, typ steka på lite köttbullar och koka makaroner -  enkelt och ljuvligt gott. Jag var riktigt dålig på att laga mat förut eftersom intresset inte finns där, men nu mer har jag lärt mig och det kan faktiskt bli riktigt gott. Det är dock enligt mig sjukt svårt att laga mat här i London, jag hatar gas-spisar, det är helt jävla omöjligt att få till något lyckat med dem!

Men vad jag bjuder på för mat får helt enkelt anpassa sig efter läget (det händer ju dock att jag totalmissar den lilla detaljen). Det var ett tag sen jag skulle laga mat åt mina kära vänner Marre och Sara.  Jag gjorde fläskfilé med phiadelphia ost och körsbärstomater i, potatiskroketter, tzatsiki och bearnaisesås. Lyckat tyckte jag! Hm, kom sedan på att Marre är vegeterian och Sara verkligen inte tycker om tomat. Jag fick alltså leta fram ett annat alternativ till Marre och Sara fick peta bort tomaterna. Men tzatsikiskålen var helt supertom, så jag måste ju ha lyckats med det iaf ;)


2010-12-08

Nyss hemkommen från en mycket trevlig kväll. Jag drog med Sanna och Ida och käkade på en pub, och när Ida gick så mötte hon Johanna som hade en vän med sig och kom och satte sig vid oss. Sanna drog vidare för att jobba och jag drog med Johanna och hennes vän till en pub i Shepherds Bush för att möta upp Lotte och Elli. Jättetrevligt!

Maten på puben btw, HEMSK! Det skulle vara en Ceasarsallad, och ja, det var kyckling dränkt i peppar, typ ett  helt salladshuvud, typ 4 krutonger och anjovis! Usch, anjovis är äckligt, och ska det verkligen vara det i? :S

Dag 3 - Mina älskade päron.

Kategorin idag är mina föräldrar. Utan mina föräldrar vet jag inte hur jag skulle kunna överleva, dem finns alltid där när något behövs och ställer alltid upp.

Jag tror mina föräldrar träffades typ 1988, förlovade sig i juli 1989, och gifte sig i juli 1990.

Mina käre mor har det kanske ovanliga namnet Ebon (och ja, det är svenskt). Hon älskar att baka, speciellt cupcakes. Det finns alltid flera olika sorter av kakor/bullar att välja på hemma hos oss. Både på gott och ont, det bakas liksom snabbare än den takten det äts upp. Även fast mamma aldrig skulle medge detta så är hon väldigt envis, ja, ibland värre än mig. Hon gillar även att sova framför tv:n, även om det så fint kallas "vila ögonen". Mamma är nog den jag vänder mig först till om något har hänt, för jag vet att hon oftast ser ganska lugnt på saken.

Min käre far heter Lars-Peter, men det är ingen förutom farmor som faktiskt säger, han kallas för Lasse eller LP. Jag är nog mest lik min pappa, till både utseende och beteende. Pappa är ett Scaniajon, och har varit det sen många, många år tillbaka. Han gillar att se sporetn på tv, något som ibland stör övriga familjemedlemmar. I hockey är det SSK som gäller (såklart, vad skulle det annars vara?!?) och dem matcherna brukar jag dra med honom på när jag har chansen. Även pappa är väldigt envis (ÄR DET SÅ KONSTIGT ATT JAG ÄR DET NÄR JAG FÅTT EN EXTREM DUBBEL-DOS AV DET?)  och har svårt att lägga sig i en diskussion. Pappa gillar att jävlas med mig, han sparar ut håret i en clown-frisyr, av anledningen att han vet att det stör mig så himla mycket och att jag skäms. Och kommer han på något annat att göra som kan få mig att skämmas så backar han inte på det heller. Men, jag gillar min pappa och hans konstiga humor.

Så till mina älskade päron, jag älskar er <3 (och tack pappa för att du hämtar mig på flygplatsen när jag kommer hem, jättebussigt, PUSS)


Mamma på Lindas bröllop i augisti / Mamma för typ... 25 år sen.


Jag och pappa i bakgrunden / Pappa, i en fin kockhatt, en grillkväll i somras.


Dag 2 - It's all about love.

Idag är meningen att jag ska skriva om min första kärlek och det kan man ju tolka på lite olika sätt, första kärlek till vad? Jag antar att att det menas den absolut första stora kärleken.

När jag var liten var jag helt stensäker på att jag skulle gifta mig med min pappa, ja, han var den jag tyckte mest om av det motsatta könet helt enkelt. Ja, det bröllopet slutade jag planera när jag var typ 3 haha.

Min första kärlek var när jag var 15 och finns inte mycket mer alls att säga förutom att det faktiskt var min första seriösa kärlek.

Dag 1 - Me, myself and I.

Idag ska inlägget handla om mig, ett oerhört intressant ämne ;) - not.

Jag är absolut helt genomkass på att skriva om mig själv, men på detta sätt presenterar FB mig;
"Bor i London, United Kingdom Gift med Mimmi Hall Från Södertälje, SwedenFödd den den 27 mars"
Och den beskrivningen är ju ganska sann, förutom att jag faktiskt inte är gift med Mimmi, även fast hon nästan är som min fruga, min andra halva.

Jag föddes en solig vårdag, den 27 mars 1990 i den lilla hålan Enhörna, som ligger någon mil utanför Södertälje. Där växte jag under mina första åtta år upp tillsammans med min familj. Det sista året hade vi även lite tillökning i familjen, i form av en kanin vid namn Mulle, och anledningen till att jag döpte honom till det var att det faktiskt var en ganska fet kanin.

Vi flyttade senare in till Södertälje, jag bytte skola och åren rullade på, bytte i högstadiet skola igen. I gymasiet gick jag Igelstaviken, omvårdnadsprogrammet med SPA inriktning, och jag saknar skolan ofta för vi hade satans kul.

Jag skulle beskriva mig själv som en ganska glad och envis person - personer runt om mig håller nog inte med om ganska envis utan väldigt envis, men det kan jag inte tänka mig att jag är haha. Och envisheten är kanske både på gott och ont, jag lägger mig ytterst sällan i en diskussion, även om det händer när jag inser att jag kanske inte har helt rätt. Men när det kommer på att klara något, så ger jag sällan upp fören jag har klarat det.

Jag älskar att umgås med mina nära och kära och att resa, och hade jag haft ekonomin hade jag åkt jorden runt, vi får dock se hur det blir med den saken. Istället så bestämde jag mig för att flytta till London, där jag bor nu och arbetar som au pair. Jobbet har både sina bra och dåliga sidor, det är kanske inte jättekul att stryka, men det är ganska kul att bara umgås med barn.

Det var en ganska kort presentation om mig.

För att ge mig en spark i baken..

För att få mig att faktiskt inte glömma bort att blogga har jag hittat en lista, en lista på saker att blogga om;

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat?
Dag 05 – Mina syskon
Dag 06 – Mina drömmar
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08
– Ett ögonblick
Dag 09 – Barndomsminne
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag
Dag 11 – Min dag
Dag 12 – 10 saker du inte vet om mig
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 15 – Vad är kärlek?
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Mina vänner
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25
– En första
Dag 26
– Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Den här månaden
Dag 31 – Ett sista ögonblick

Jag borde kanske ha börjat med dag ett i början av månaden, men bättre sent än aldrig. Hur det kommer att gå däremot, det är frågan.

2010-12-02

Nu var det ett tag sen igen, hej. Har sedan sist varit hemma i Sverige, mycket mysigt. Mådde inte så bra under resan dock, och det hade ju kunnat vara bättre. Men nu är det endast 15 dagar kvar tills jag åker hem igen, så jag är glad ändå.

Idag gjorde jag lite nytta för en gångs skull, jag gill och registrerade mig på "vårdcentralen". Var där för en och en halv vecka sedan då jag fick typ 5 papper att fylla i och skulle lämna dem idag, och fyyy vad mycket onödiga frågor dem frågar bara för att registrera sig. Man får i princip fylla i hela sin livshistoria och pissa i en kopp, INTE MYS.

Hade även en läkartid då jag undersökte vad det är för knöl som växer och gör ont på min handled, det är en nervknut, en cysta som endast går att få bort via operation. Jag kände mig lite mindre glad över svaret och sa att jag skulle tänka på saken. Det behövde jag egentilgen inte, bort ska den och helst inte via en operation. Fick ett papper med information om detta och det står att folk tror att det går att ta en tung bok - bibeln - och försöka spräcka cystan inifrån. Det kan dock funka. Jag tror dock att min handled skulle gå av om vi försökte med detta trix, och då skulle jag behöva ha gips istället, och det är väl kanske ingen hit det heller. Nu är det definitivt sovdags, har inte sovit mycket dem senaste nätterna, pga skrikande barn.

RSS 2.0